Slobodne strane slobodnih Jagodinaca

четвртак, 16. фебруар 2012.

Gde god nađeš zgodno mesto,ti zgradu napravi!

Vaša i naša Jagodina je fenomen,u Srbiji,na Blkanu,u EUropi,ma na celom svetu a i malo šire!
Niste znali to,mi smo tu da vam to pokušamo objasniti!
Čitaj dalje ako nemaš šta da radiš!

U gradu,kaže Vaš i naš voljeni i cenjeni gradonačelnik,cveta stanogradnja,investitori hrle sa džakovima para u Vaš i naš grad,dizalice,kranovi,ulte,kamioni...mešalice i betoni,umorni radnici,umorni ali srećni i zadovoljni,isplaćeni na vreme,puni džepovi para,srećni oni,srećne njihove porodice,mala deca,....i mi sa njima!
Gradski oci su rešili da se upuste u stravično tešku borbu protiv svega što je zeleno!
To zelenilo krije more opasnosti za nas i naša mlađa pokoljenja!
Zato su se mudri nam gradski oci dosetili,mudro su seli i odvećali, da svaku zelenu površinu u gradu pretvore,ovaj izvinte,urbanizuju!
Setili se gradski oci da će deci kada idu u školu a gaze po zelenoj travi noge biti mokre,biće blata na patikama,uneće se to u školu,nekom detetu će ispasti užina i ono će tog dana ostati gladno!
Neće moći tako gladno,đače, da da svoj doprinos našem gradu u punom obimu,ni u nauci,ni na bazenima,ni u sportu!
Pa ko da ne podrži ovakvu mudru i dalekosežnu odluku!
E sad ovo je tajna,ali mi ćemo je podeliti sa Vama.
Zamislite one silne bube po zelenim površinama,krpelje,mrave,buba mare,gliste,pa ..fuj..ptice koje kake sa drveća,neke tamo vrapce ,gugutke,vrane,čavke ....zamislite kad dođu turisti ,pa se nekom ukaki ptica na teme ili rame,šta će taj neki turista da kaže za naš grad,za njegove ćelnike i na kraju za nas sve skupa sa našim pticma!
Nedao bog da ga ujede pčela,osica ili,joj kriminala,zakači krpelja,pa tuži našu moćnu opštinu!
Pa naravno da neće reći ništa lepo i pohvalno,pokupiće se i zbogom Jagodino a to se složičete nesme dozvoliti!



ZATO JE ODLUKA DA SE BETONIRA SVE ZELENO,DA SE SVE ŠTO JE DRVO I VIŠLJE JE OD METAR I PO POSEČE I DA SE NA TOM MESTU PODIGNU ZGRADE,PARKINZI ILI NEIDENTIFIKOVANE BETONIRANE POVRŠINE!!!
MI STOJIMO NA STANOVIŠTU DA TREBA CEO GRAD DA ZDUŠNO PODRŽI OVU AKCIJU I REŠILI SMO DA OVU GODINU PROGLASIMO GODINOM UNIŠTAVANJA ZELENILA A SAMU AKCIJU ĆEMO NAZVATI

GDE GOD NAĐEŠ ZGODNO MESTO,TI ZGRADU NAPRAVI!!

2 коментара:

  1. Najgore od svega je to što je pola od toga izgradjeno bez urbanističkih ili upotrebnih dozvola, pa se nikad ne zna da li ste kupili stan koji će da potone u bliskoj budućnosti ( a hvala je bogu da je napadalo dosta snega ovog februara pa ja lično ne bih voleo da se nadjem u koži vlasnika onih stanova koji su izgradjeni pored reke Belice tj. u bivšem koritu reke Belice jer tu nisu vršena nikakva sizmička ispitivanja tipa da li je zemljište otporno na klizište . )Zato predvidjam vruće proleće u Jagodini ne samo zbog prestojećih izbora već i zbog ljutnje prevarenih kupaca kome će popucati zidovi od sleganja zgrada na nestabilnom tlu .Lično znam za zgradu u centru Jagodine koju je Jagodinski tajkun gradio tako što je sve ploče od 200 m kvadratnih gradio sa jednom mešalicom i pet radnika (da bi uštedeo? ).Koliko je valjana takva ploča koja se ne gradi izjedna već u 10 radna dana sa prekidom u nedelju ,pa to će se videti za koju godinu ,a opšte je pravilo u gradjevinarstvu da se ploča gradi izjedna ,bez prekida !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Postovani,potpuno ste u pravu!
      U gradu je urbanisticki haos,saobracajni hao,infrastruktura je dovedena do tacke pucanja,...grad nema glavnog arhitektu,gradi se ko gde ima i ko sta moze a moze se sve samo donirati odredjenu svotu konveribilnih novcanica familiji i sve je tvoje!
      Zna se i cena po spratu izvan zakonskih okvira!
      Licno sam bio prisutan u jednoj zgradi na obali Belice gde kroz zidove temelja podruma voda kod malo veceg vodostaja lije ko na planinskom izvoru!
      Surova relnost,samo se nadam da ce jagodinci imati malo obzira prema sebi i trenutnu garnituru poslati u ....zasluzenu penziju!

      Избриши

Komentari nas,običnih malih ljudi,koji hoće da žive od svog rada,onih koji nisu ukrali ali su pokradeni!!