Slobodne strane slobodnih Jagodinaca

среда, 15. фебруар 2012.

Umetnost niskog pada

Cecina figura od voska uskoro kraj Novakove i Divčeve u Jagodini 

 Muzej voštanih figura u Jagodini se na velika vrata vratio u medije prošlonedeljnim svečanim otkrivanjem figure Novaka Đokovića, koju je ličnim prisustvom velikodušno uveličao i najbolji svetski teniser.

MOZE LI NIZE DA SE PADNE ILI TI MOZE LI NEKO VISE,JACE,BRUTALNIJE DA NAS PRAVI OVCAMA ZAR DA NAM SE DECA DIVE VESELOJ UDOVICI KOJA JE PRAVOSNAZNO OSUDJENA ZA KRADJE I PRONEVERE! 

 

I dok javnost gotovo jednoglasno oštro kritikuje izgled i veličinu Novakove figure, koju je izradio vajar iz Beograda Svetomir Radović, u Muzeju se ne osvrću, već najavljuju izrade figura pevačice Cece Ražnatović, Vuka Bojovića, direktora beogradskog Zoo vrta, i pevača Tošeta Proeskog.

 

Sveti Sava? Ne, već Vlade Divac u jagodinskoj izvedbi od voska
 
Kako se navodi na sajtu Muzeja voštanih figura u Jagodini, u njemu radi devetoro stručnih radnika i saradnika. Jedan je od šest muzeja te vrste u Evropi i ima 28 figura u stalnoj postavci.
 

Voštana figura dr Zorana Đinđića
 
"Voštane figure Srbije je izložba koja predstavlja najvažnije ličnosti naše istorije, kulture, nauke i sporta. Želeli smo da napravimo vremeplov, zamrznutu sliku vremena u kome živimo. Pored izloženih figura, predstavljeni su, takođe, originalni kostimi, oružije, kopije retkih knjiga, makete manastira i ratne zastave. Želeli smo da predstavimo vreme i okruženje u kome su velikani Srbije živeli i radili", navodi se na sajtu Muzeja.  
 

Vojislav Koštunica
 
U anketi na sajtu, u kojoj je glasalo skoro 10.000 posetilaca, većina se izjasnila da bi u Muzeju najviše volela da vidi figuru Tošeta Proeskog (49 odsto) i Novaka Đokovića (19 odsto, želja ispunjena). Sledi gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma sa respektabilnih 13 odsto, pa nije isključeno da će i njegova voštana kopija jednog dana krasiti delić od 450 kvadratnih metara površine Muzeja.
 



Нема коментара:

Постави коментар

Komentari nas,običnih malih ljudi,koji hoće da žive od svog rada,onih koji nisu ukrali ali su pokradeni!!