Slobodne strane slobodnih Jagodinaca

уторак, 14. фебруар 2012.

ŽIRAFA POD PALMOM

ŽIRAFA POD PALMOM

Dragan Marković dobio od Vlade Srbije skoro četvrt miliona evra za nabavku žirafe, gradonačelnik Jagodine tvrdi da pare idu za razvoj turizma

BEOGRAD - Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma dobio je od Vlade Srbije nešto manje od 250.000 evra za kupovinu žirafe, koja će biti udomljena u jagodinskom zoološkom vrtu “Tigar”. Predsednik jagodinske opštine ne negira da je tom gradu Vlada dodelila gotovo 20 miliona dinara, ali objašnjava zašto je tako.

- Jagodina je turistički centar i ima pravo na turistički dinar iz budžeta Vlade, kao što budžete imaju Vrnjačka Banja, Sokobanja, Kopaonik... Napravili smo akva park, zoo-vrt, muzej voštanih figura, i sve to od sopstvenih sredstava, bez ijednog državnog dinara. Ne vidim što je sada toliko bitno to što je Vlada Jagodini dodelila 20 miliona dinara za razvoj turizma - kaže Palma, uporno odbijajući da precizira da li će ove pare upotrebiti za kupovinu žirafe.

Juče se moglo čuti da je pazarenje ove retke životinje bio čak uslov za sastavljanje Vlade!

- To je bezočna laž! Mesec dana pre nego što su izbori raspisani, poručio sam da se patriotizam ne sipa u traktor. Niko mi ništa nije dao da bih ušao u Vladu. Ja sam proevropski orijentisan čovek i privrednik već 27 godina i smatram da nas bez ulaska u EU ne očekuje ništa dobro - tvrdi Palma. On dodaje da do pre tri godine Jagodina nije imala ništa da ponudi, dok se sada u letnjim mesecima dnevno proda i do 10.000 ulaznica za muzej, park i zoološki vrt.

Inače, jagodinski zoološki vrt dobio je od Vlade Srbije 19.239.644 dinara, ili oko 249.865 evra. Tokom jučerašnjeg dana iz Ministarstva finansija nismo dobili nikakav odgovor u vezi sa krajnjom namenom sredstava koja su dodeljena opštini Jagodina. Upravnik zoo-vrta Vladimir Jovanović juče takođe nije odgovarao na naše pozive.

S druge strane, fama oko jagodinske žirafe bila je i tema mnogih domaćih internet foruma. Osim što građani osuđuju rasipanje državnih miliona, bilo je predloga da se tim parama “nahrane siromašni, leče bolesni, školuju najmlađi”.

BOJOVIĆ: VLADA SE RASPITIVALA


Direktor zoološkog vrta Beograd Vuk Bojović rekao je juče da su se iz Vlade Srbije raspitivali o ceni žirafe. On smatra da zoo-vrtu u Jagodini treba pomoći u nabavci ove životinje.
- Pitali su me koliko košta žirafa. Rečeno mi je da je neko iz Vlade obišao zoološki vrt u Jagodini i video da je on sjajan. Onda su se kod mene raspitivali o ceni žirafe - istakao je Bojović. Na pitanje da li žirafa košta 250.000 evra, Bojović je odgovorio da cena ne može precizno da se odredi, ali da je to prilično skupa životinja.
-Imati žirafu je retkost, nemaju je ni neki veliki gradovi u Evropi - naglasio je Bojović.

1 коментар:

  1. e bre ljudi,pa ona prva zirafa sto je doveo Dinkic je crkla,ovo je nova,ako i ona nije krepala

    ОдговориИзбриши

Komentari nas,običnih malih ljudi,koji hoće da žive od svog rada,onih koji nisu ukrali ali su pokradeni!!