Slobodne strane slobodnih Jagodinaca

четвртак, 15. март 2012.

Са Дверима долази српско пролеће


Са Дверима долази српско пролеће

Информативна служба Двери - Покрета за живот Србије
Centralna promocija Dveri u Beogradu 11.feb 2012 1 Са Дверима долази српско пролеће
Централна промоција Двери у Београду, 11. фебруар 2012. године (Фото: Двери)
Београд – Нашим изборним резултатом изненадиће се само они који о нама не желе да чују. Другима нећемо бити изборно изненађење, већ једина нада да се у Србији нешто суштински може променити и да те промене има и ко да покрене.
 
Двери – Покрет за живот Србије излазе самостално на предстојеће изборе на свим нивоима као група грађана предлажући независну изборну листу.
Нажалост, наша иницијатива упућена неколицини опозиционих странака у виду позива на сарадњу којом би се сабрали и сви наши гласови, није наишла на одзив поменутих партија. Кључне тачке око којих бисмо се окупили, а за нас су то свакако очување Косова и Метохије и неулазак у било какве коалиције са странкама садашњег режима после избора, по свој прилици су им биле неприхватљиве, па на ова наша писма нисмо добили одговор. Ово је важно истаћи, с обзиром да су многи грађани који не желе да изађу на изборе, истицали управо овакву заједничку иницијативу као услов да на њих ипак изађу или да не пониште свој гласачки листић. Слушајући глас народа, Двери су понудиле споразум осталим странкама националног блока, али, како је остао без одзива, на изборе излазе самостално.
Ово је прилика да још једном појаснимо и недавну лошу новинарску интерпретацију о томе ко је на изборној листи Двери, а ко нас подржава.
Већ неколико месеци, Двери подржавају бројни српски интелектуалци, спортисти, уметници чија смо имена и биографије често истицали. То значи да су они својим личним и интелектуалним кредибилитетом и ауторитетом стали иза програма и идеје Двери. Они ће то свакако чинити и у преизборној кампањи као потпуно слободни и независни интелектуалци, а не као људи који ће се налазити на изборној листи Двери. Следећа конференција за новинаре коју ћемо наредних дана организовати, управо ће, још једном, окупити неколико таквих личности, тако да ће и медији моћи да се увере у подршку коју уживамо међу њима.
Ипак, Дверима је најважнија подршка коју уживају у народу, што није само стилска фигура политичке реторике, већ чињеница. Све наше трибине су пуне искрено заинтересованих и покренутих људи, а не аутобусима доведених страначких послушника, како је то одавно постао обичај у Србији. Као врхунац ове пробуђене енергије истичемо централно представљање Двери у препуном Дому синдиката у Београду, где се по вејавици и ванредној ситуацији, 11. фебруара, окупило више хиљада људи. О атмосфере и енергији коју су ти људи тога дана створили још увек се прича на интеренет форумима, међу људима, док за медије то није била интересантна тема.
Зато Двери виде предизборну кампању као период у коме ће бар део онога што се месецима медијски прећуткивало о нама, моћи да покажу јавности и гласачима који траже „неког новог“. Двери јесу једина права новина на српској политичкој сцени.  Нашим изборним резултатом изненадиће се само они који о нама не желе да чују. Другима нећемо бити изборно изненађење, већ једина нада да се у Србији нешто суштински може променити и да те промене има и ко да покрене. После 20 година зимског периода, са Дверима долази српско пролеће.


Нема коментара:

Постави коментар

Komentari nas,običnih malih ljudi,koji hoće da žive od svog rada,onih koji nisu ukrali ali su pokradeni!!